Félezer értékesített Kubota traktor a Két-KATA Kft.-től

A 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow fontos mérföldkő a családi vállalkozásként induló Két-KATA Kft. életében: a kiállításon került átadásra az általuk értékesített 500. Kubota traktor. Az esemény jelentőségét az is emelte, hogy az említett gép az első hazánkban gazdára talált Kubota M105GXS-IV.

A boldog tulajdonos, Madai Tibor a Beregben található Gulács községben gazdálkodik. 25 éve foglalkozik mezőgazdasággal: 30 ha-t művel, amiből 4 ha biogyümölcs, zöldségféléket 1-2 ha-on termel. A családi vállalkozás bioméhészettel is foglalkozik: 120 méhcsalád számára vetnek méhlegelőt földjeiken. Önellátó gazdaságuk a család számára mindent biztosít, amibe beletartozik egy kevés baromfi és sertés tartása is.

Madai úr az agyagos, sáros terület műveléséhez megbízható erőgépet keresett. Vásárlását 3 éves „kutatómunka” előzte meg: tanulmányozta a hazai traktorpiac minden gépét. Szeretett volna olyan döntést hozni, ami hosszútávon a családi gazdaság sikeres üzemeltetését szolgálja. Választása így esett a Kubota M105 GXS-IV traktorra. A GXS-IV széria a 95-140Le közötti teljesítmény kategóriában, a „mindenesek” között egyre népszerűbb hazánkban. Köszönheti ezt annak, hogy olyan tulajdonságokkal bír, melyet más gyártók nem kínálnak a piacon. Első helyen kiemelendő a 3 év vagy 3000 üzemóra gyártói garancia, amely nemcsak a minőséget bizonyítja, hanem biztonságot is ad a gazdálkodóknak.

A motorok 1000-1100 1/min fordulatszám tartományban adják le a maximális nyomatékot, ezért szinte lefullaszthatatlanok. Ezek a gépek nagyon fordulékonyak, egyedülállóan nagy a has magasságuk és a piacon egyedüli 3x8 fokozatú terhelés alatti váltóval rendelkeznek. A középső „M” csoport lefedi a szántóföldi sebesség követelményeket, ugyanis 4-15km/h sebesség érhető el, a gyors „H” csoport pedig 4-40km/h tartományban használható, így szállításnál, közlekedésnél sem kell csoportot váltanunk. Nagy teljesítményű, de mindemellett egyszerű hidraulika rendszer nyújt minden gép üzemeltetéséhez megfelelő teljesítményt, és meg kell említeni még a kiváló súlyelosztást is, melyek eredményeként kiváló vontatási teljesítménnyel rendelkeznek ezek a traktorok. A harmadik generációhoz képest a legszembetűnőbb változás a külső, ami az európai piac számára elfogadhatóbb motorháztetőt jelent és néhány olyan külső és hasznos elemet, mint a sárvédőről indítható és megállítható TLT vagy az osztott visszapillantó tükrök és az alacsonyabb lépcső.

Az új tulajdonos döntését nagyban befolyásolta saját, japán gyártmányú autója, amely Tibor számára a megbízhatóságot testesíti meg.

A Két-KATA Kft. tulajdonosainak sikerült nagy örömöt és meglepetést szerezniük az új tulajdonosnak és családjának: a cég dolgozói teljes titokban készültek az ünnepélyes átadóra.

  • Feledhetetlen élmény volt számomra a traktor ünnepélyes keretek közötti átadása. Megtisztelő és felemelő érzés volt, ahogy a Két-KATA Kft. dolgozói fogadtak engem és családomat. Büszke vagyok rá, hogy az ország első M105GXS-IV típusú gépe hozzánk került. Véleményem szerint kevés olyan csapat van az országban, mint a Két-KATA Kft. További sok sikert kívánok nekik! Mindenkinek csak ajánlani fogom őket!

 

Madai Tibornak és kedves családjának sikeres és örömteli munkát kívánunk új Kubota traktorukkal!

Azoknak, akiknek felkeltette az érdeklődését ez a technika, azt javasoljuk, hogy próbálják ki, vagy kérdezzenek meg olyan gazdákat, akik már régebb óta használnak ilyen berendezést.

Ha valaki egyszerű kezelésű, de üzembiztos gépet keres, mindenképpen a legjobb választás ez a széria!